Chat. de Lagrange Saint Julien

Chateau de Lagrange Saint Julien

€ 46,33


(Bestellen per 6 flessen)
Categorieën: , , .

Productbeschrijving

Chateau Lagrange was in de Middeleeuwen bekend als Noble House van Lagrange Montei. Het archief gaat terug tot 1631. In 1824 was de totale productie 120 vaten, of 12000 kisten. In 1842 werd er een drainage systeem geïnstalleerd op de wijngaard. De jaarlijkse productie werd opgevoerd tot 300 vaten. Dit was een gouden jaar voor Lagrange, met de bekende 1855 classificatie is de titel gegroeid tot derde classificatie. Het begin van de 20e eeuw, was veel minder glorieus door de verslechterde economische condities. Ondanks verschillende veranderingen door de bezitters werden de opbrengsten lager en van slechtere kwaliteit. Een daling betekende dat het landgoed opgedeeld moest worden, van 280 hectares in 1840, werd het domein gereduceerd tot 157 hectares in december 1983, toen de Japanse Suntory het gekocht had van de Cendoya familie, die beheerder was sinds 1925. Bekend met de wereld en met wijn en drinken, was Suntory, gedreven door motivatie van president Keizo Saji en vice-president Shin Torii, bracht het nodige kapitaal voor de spectaculaire renovatie van het domein.

Marcel Ducasse, aangetrokken met dit doel in gedachten, heeft dit landgoed tot mei 2007 bestuurd, hij begeleidde de inspanningen om het domein volledig te herstructureren. Chateau Lagrange is na meer dan twintig jaar inzet en investeringen algemeen erkend en weer terug is excellente vorm. Na zeventien jaar als Technisch directeur, nam Bruno Eynard het stokje over van Marcel Ducasse.

De wijnstokken zijn in 1985 geplant, daardoor is het mogelijk om de beste druiven te selecteren, perceel bij perceel, om de uiteindelijke blend te fine-tunen. Chateau Lagranges potentieel is enorm, en de progressie is tastbaar van jaar tot jaar.

In deze wijn is de Cabernet Sauvignon dominant aanwezig, ten nadele van de Petit Verdot. De opwarming van de aarde en het onderhouden van de wijnstokken zijn enkele van de vele en complexe redenen hiervoor. De kleur van deze wijn is diep rood. Deze blend bestaat uit 72% Cabernet Sauvignon, 26% Merlot en 2% Petit Verdot. In de neus komen frisse aroma’s van zwart fruit, noten en viooltjes naar voren. De body van deze wijn is medium, met stevige, rijpe tannines. De wijn is goed in balans, met rijpe tannines.

 

Klik hier voor de catalogus.